Rólunk

Társaságunk 1993. október 1-jén a képen látható épületben kezdte meg működését. Cégünk a Dohánykutató Rt. és a luxemburgi Heintz van Landewyck S.a.r.l vegyesvállalataként indult el többségi luxemburgi tulajdonnal.
Vállalatunk 21 fős alkalmazotti létszámmal kezdte meg működését, kezdetben kizárólag fogyasztási dohányokat gyártott a hazai piacra és ezek fogyasztásához szükséges mellékcikkeket (cigarettahüvely, sodrópapír) forgalmazott. Gyártmányainkat a tradicionális magyar márkák tették ki. Már ekkor rendelkeztünk saját előkészítő-vágatgyártó gépsorral, amely jó minőségű vágott dohányok előállítására volt alkalmas.

Ugyanakkor a minőségi termékek csomagolása kizárólag kézzel történt, egyedül a Magyar pipadohány és a Tiszai cigarettadohány egyrétegű papírcsomagolására rendelkeztünk géppel. Az időközi tőkeemelések keretében a Heintz van Landewyck S.a.r.l gépeket is szállított, így megkezdődött a fogyasztási dohányok gépi csomagolása saját készítésű tasakokba.

2006-ban új termékcsoport került a Róna Kft. üzletkörébe a Csongor Szivargyár Kft.-ben szerzett üzletrész kapcsán. Egyik első termékfejlesztése ennek a termékcsoportnak a Maya szivarok családja volt.

Időközben társaságunk berendezkedett a cigarettahüvelyek gyártására is, melyek export cikként is szerepelnek a portfólióban.

A hazai és export piacok növekvő igényeinek kielégítése a Róna Dohányfeldolgozó Kft. korábbi telephelyén már nem volt megvalósítható. Így 2011-ben pályázatot nyújtott be új telephely létesítése, a kapacitások bővítése és a működési hatékonyság növelése céljából. Pályázatunk sikeres volt, így a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A beruházással egy új, modern 13.951 m2 területű gyártócsarnokot és raktárterületet hoztunk létre. Mindezek mellett nem csak a meglévő munkahelyeket tartottuk meg, hanem további 60 új munkahelyet is teremtettünk. A projekt 2013. március 18-án kezdődött el és 2014. március 14-én fejeződött be. Jelenleg is ebben az épületben végezzük tevékenységünket.

Társaságunk vezetése az elmúlt évek alatt mindig arra törekedett, hogy Magyarországon magyar alkalmazottak közreműködésével készüljenek a világ bármely piacán eladható és gazdaságosan gyártható termékek. Ennek a törekvésnek az eredményeként a gyártott termékek skálája igen jelentősen bővült, cégünk a debreceni illetve az újfehértói telephelyeinken jelenleg több mint 350 főt foglalkoztat.

Üdvözlettel:
A Róna Kft. vezetősége